fbpx

Bakgrundskontroll rekrytering

Snabb och säker bakgrundskontroll av anställda eller arbetssökande vid rekrytering.
Gör Bakgrundskollen.se till en naturlig del i er rekryteringsprocess och få bättre beslutsunderlag vid anställning.

Varför använda Bakgrundskollen.se?

Att anställa personal är en stor och viktig investering. En felrekrytering kan bli både kostsam och få andra negativa konsekvenser för er som företag. Gör ni en bakgrundskontroll i samband med anställning av ny personal så får ni en kvalitativ faktacheck om kandidaten inför anställningsbeslut. För era kandidater innebär detta att dem kan känna sig trygga i att er anställningsprocess är seriös och grundlig vilket höjer deras förtroende för er.

Vår filosofi är att det är bättre att veta än att vara ovetandes. Gör därför bakgrundskontroller i ett tidigt skede och undvik överraskningar längre fram. Via oss på Bakgrundskollen.se får ni snabba och säkra underlag för att underlätta er beslutsprocess.

Varför skall du använda bakgrundskontroller vid rekrytering?


Vid en rekrytering genomförs flertalet kontroller, speciellt vid mer avancerade roller på nyckelpositioner. Sedan är det självklart intervjuer och referenstagning. Så varför även använda sig av bakgrundskontroller av kandidaten?
I en rekryteringsprocess kan det ibland vara små marginaler mellan kandidaterna och för att säkerställa att en person anställs på rätt grunder, så bör en kontroll av bakgrunden genomföras. Vanligtvis för att se till att undanröja eventuella frågetecken direkt.

Genom att göra en juridisk bakgrundskontroll säkerställer ni att när ni genomför en rekrytering får all fakta direkt om kandidaten.

Trygg och enkelt för dig som företag

Vi har gjort stegen från beställning till resultat så tryggt, säkert och smidigt som möjligt för er som kund.

Snabb process

Snabba och smidiga processer för att komma igång. Enkelt att kunna integrera direkt i er arbetsprocess.

Ta bättre beslut

Med en bakgrundskontroll får du bättre beslutsunderlag och underlättar beslutsfattandet.

Enkelt & Kraftfullt

Vår enkla lösning hjälper er att snabbt och digitalt genomföra önskad bakgrundskontrol.

Bakgrundskontroll av kandidater

Att genomföra en bakgrundskontroll på en kandidat är en viktig del av rekryteringsprocessen och har flera fördelar för dig som företag. Oavsett bransch eller roll som kandidaten är tänkt att rekryteras till är en bakgrundskontroll lämplig att göra. Bakgrundskollen.se har specialiserat sig på att genomföra juridiska bakgrundskontroller av kandidater. Våra kunder använder oss som en del av rekryteringsprocessen för att få rätt underlag. Genom att genomföra en bakgrundskontroll kan arbetsgivare förebygga situationer där de kan bli ansvariga för att anställa någon med olämplig bakgrund. Det kan inkludera att identifiera potentiella risker relaterade till kandidatens beteende eller förekomsten av tidigare rättsliga problem.

I vissa branscher, särskilt där säkerhet är av största vikt, är det avgörande att säkerställa att en kandidat är pålitlig och har en ren kriminell historia. Detta gäller särskilt för roller som involverar finansiella ansvar, vård av andra människor eller hantering av känslig information. Det är företags sätt att säkerställa att de anställer en kandidat som är rätt för deras kunder och den roll personen skall ha.