fbpx

Bakgrundskontroll rekrytering

Snabb och säker bakgrundskontroll av anställda eller arbetssökande vid rekrytering.
Gör Bakgrundskollen.se till en naturlig del i er rekryteringsprocess och få bättre beslutsunderlag vid anställning.

Varför använda Bakgrundskollen.se?

Att anställa personal är en stor och viktig investering. En felrekrytering kan bli både kostsam och få andra negativa konsekvenser för er som företag. Gör ni en bakgrundskontroll i samband med anställning av ny personal så får ni en kvalitativ faktacheck om kandidaten inför anställningsbeslut. För era kandidater innebär detta att dem kan känna sig trygga i att er anställningsprocess är seriös och grundlig vilket höjer deras förtroende för er.

Vår filosofi är att det är bättre att veta än att vara ovetandes. Gör därför bakgrundskontroller i ett tidigt skede och undvik överraskningar längre fram. Via oss på Bakgrundskollen.se får ni snabba och säkra bakgrundskontroller till marknadens bästa pris!

Företagspaket

enskild bakgrundskontroll
Enskild bakgrundskontroll

159 kr

Priserna är exkl.moms.

1 bakgrundskontroll / 1 personnummer.

Beställ fler kontroller samtidigt.

bakgrundskontroll
Offertförfrågan

Offertföfrågan

Anpassad lösning för ditt företag.

Ni bestämmer antalet kontroller.

Skicka förfrågan och få svar samma dag!.

Bakgrundskollen.se vs Polisens belastningsregister

Du får ut motsvarande information som polisens belastningsregister. Skillnaden är att vi går direkt via Sveriges domstolar. Vi kontrollerar därmed endast domar som man dömts eller förekommit i. Via Bakgrundskollen.se får du också:

  • Betydligt mycket snabbare svar (2 tim).
  • Ni som arbetsgivare kan själva hämta ut kontroller på era kandidater.
  • Allt sker digitalt. 
  • Få tillgång till original domen/domarna om sådana finns.

Ni som rekryterare eller företag får möjligheten att själva skapa er en bild av personen om de förekommer i en dom. Genom att vi på Bakgrundskollen.se förser er med originaldomen utan några anmärkningar så skapar ni er en egen bild av eventuellt brott.

Varför använda bakgrundskontroller vid rekrytering?

Vid en rekrytering genomförs flertalet kontroller, speciellt vid mer avancerade roller på nyckelpositioner. Sedan är det självklart intervjuer och referenstagning. Så varför även använda sig av bakgrundskontroller av kandidaten?
I en rekryteringsprocess kan det ibland vara små marginaler mellan kandidaterna och för att säkerställa att en person anställs på rätt grunder, så bör en kontroll av bakgrunden genomföras. Vanligtvis för att se till att undanröja eventuella frågetecken direkt.

Genom att göra en juridisk bakgrundskontroll säkerställer ni att när ni genomför en rekrytering får all fakta direkt om kandidaten.

Ni är i gott sällskap


”Vi är månadskunder hos Bakgrundskollen.se där vi plockar ut bakgrundskontroller löpande. Tidigare vid rekryteringar använde vi oss av polisens belastningsregister eller ingenting alls. Tack vare Bakgrundskollen.se får vi snabba utdrag och kan använda det vid varje rekryteringsprocess. Rekommenderar varmt Bakgrundskollen.se för företag som vill göra kontroller vid nyrekryteringar.”

– Kostas Psomas, VD Bygg och Städspecialisten i Stockholm AB

Vanliga frågor

Ni får absolut kvitto när ni handlar hos oss oavsett om ni är organisation eller privatperson. Direkt när ordern är klar får ni dels ett kvitto från Klarna och dels ett från oss.

När ni har beställt en bakgrundskontroll sker följande steg:
1. Ni får ett konto skapat hos oss.
2. Nu har vi inom två timmar besvarat er bakgrundskontroll och ni hittar den inne i ert konto.
3. Här har ni möjlighet att ladda ner bakgrundskontrollen och om det finns någon dom så ligger även originaldomen uppladdad där.

Ja absolut. Finns det en dom så laddas originaldomen upp på ert konto som ni kan ladda ner. Ni har också möjligheten att ladda ner även om det inte finns en dom, om ni exempelvis behöver visa upp att det inte finns några domar. Dock rekommenderar vi alltid att ha det digitalt av säkerhetsskäl.

Utdrag ur belastningsregistret från polisen krävs:

  • inför anställning i förskola, grundskola och motsvarande skolformer samt fritidshem och annan pedagogisk verksamhet,
  • inför arbete med barn med funktionsnedsättning (LSS),
  • övrigt arbete med barn,
  • arbete på HVB-hem,
  • samt för arbete som försäkringsförmedlare och övrig försäkringsdistribution.

Om det gäller anställning i andra fall så rekommenderar vi utdrag från Sveriges domstolar istället.

Vi har många kunder inom rekrytering- och bemanningsbranschen som använder våra bakgrundskontroller som ett naturligt steg i sin process. Vi är en snabb och smidig partner för rekrytering- och bemanningsföretagen.
Ni har svaret inom 2 timmar och kan enkelt plocka ut mängder av kontroller för en kostnadseffektiv peng.
Många använder vår tjänst för att sortera ut kandidaterna och som ett steg innan man genomför en mer omfattande bakgrundskontroll.