Våra tjänster

Bakgrundskontroll för företag

Genomför tidigt en bakgrundskontroll på den sökande och undanröj direkt eventuella frågetecken i er rekryteringsprocess. Innan personen i fråga har kommit djupare in i rekryteringsprocessen. Gör Bakgrundskollen.se till en naturlig del i er rekryteringsprocess och gör era bakgrundskontroller på ett effektivt sätt.

Vid en bakgrundskontroll får ni som arbetsgivare ett bra beslutsunderlag för att kunna fortsätta er rekryteringsprocess. Kom igång och effektivisera er rekryteringsprocess genom att själva göra bakgrundskontroller på era kandidater. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för ert företags behov både nu och framöver.

Undvik överraskningar

Med vår tjänst får du säkra och tydliga besked, som skapar trygga arbetsplatser och värnar om den enskildes integritet. På så vis får ni klarhet i vem ni rekryterar och engagerar i er organisation. Kontakta oss idag!

Bakgrundskontroller företag

Vilka kontroller du kan göra

Verifiering av identitet för att säkerställa att personen i fråga är den som den uppger sig för att vara i jobbansökan.

Rättsärenden

En verifiering om den tilltänkta medarbetaren förkommer i eventuella juridiska rättsärenden kopplat till brottsmål.

Sammanställning av information om en persons ekonomiska historia och nuvarande ekonomiska ställning.

Få tillgång till rätt underlag

Är du trött på att ta risker vid rekrytering och affärsrelationer? Bakgrundskollen.se erbjuder lösningen genom omfattande bakgrundskontroller som säkerställer att du tar rätt beslut för ditt företag. Oavsett om det gäller rekrytering, ta in en affärspartner / delägare eller att förvärva ett företag.

Effektivisera er rekryteringsprocess genom att tidigt genomföra bakgrundskontroller och undvik att spendera onödiga summor på externa leverantörer. Genom vårt digitala system har vi skräddarsytt processerna för att hjälpa dig som företag att få tillgång till rätt underlag när ni skall ta beslut.

Med Bakgrundskollen.se får du ett heltäckande beslutsunderlag för att säkerställa kvalitet i era rekryteringar och affärsrelationer. Undvik framtida problem genom att integrera Bakgrundskollen.se i er process redan idag. Gör som hundratals andra bolag och välj trygghet och effektivitet med Bakgrundskollen.se.

Bakgrundskontroller företag

INTEGRATIONER

Bakgrundskollen arbetar ständigt med att förbättra sin tjänst och möjligheterna för företag att göra bakgrundskontroller, snabbt, säkert och enkelt!
Som ett led i detta samarbetar Bakgrundskollen.se med Teamtailor och Recruto, där du som användare av dessa rekryteringsverktyg enkelt kan genomföra bakgrundskontroller direkt från deras verktyg. Dessa sömlösa integrationer via API-kopplingar gör bakgrundskontroller till en okomplicerad och tidsbesparande del av rekryteringsprocessen, vilket i sin tur ökar effektiviteten. Integrationerna är anpassade efter riktlinjer rörande GDPR. Vi är glada att kunna erbjuda denna fördel till våra kunder

Förutom Teamtailor och Recruto har vi även utvecklat ett API som företag, journalister och fakulteter kan koppla upp egna interna system gentemot.
Intresserad av att titta närmare på detta? Kontakta oss!

FAQ

Frågor och svar

En bakgrundskontroll är viktigt för att ge er rätt beslutsunderlag. Med andra ord ett sätt för er att få all tillgänglig fakta på bordet innan en rekrytering eller en affärsuppgörelse skall genomföras. Det förebygger framförallt för eventuella framtida problem som kunde ha upptäckts i ett tidigare skede.

Innan en person anställs genomförs en förhandsgranskning av bakgrundsinformation. Denna granskning involverar att verifiera specifika uppgifter om den tilltänkta medarbetaren för att säkerställa att de är relevanta för den tilltänkta rollen.

Så snart all information om den sökande har verifierats presenterar Bakgrundskollen detta på ert stängda inlogg i vårt krypterade system. Där får ni det presenterat på ett objektivt och faktabaserat sätt.

Företag behöver uppfylla regelkrav och branschstandarder vid anställning, vilket kräver noggranna kontroller för att undvika felaktiga anställningar. Bakgrundskontroller är som ett vaccin mot arbetskriminalitet och säkerhetsrisker och utgör en viktig investering för företag.