fbpx

Bakgrundskontroller på Tinder

Den stora dejtingappen Tinder som ägs av bolaget Match, har nu investerat i företaget Garbo, som specialiserat sig på bakgrundskontroller. Det har därför börjat pratas om att du på sikt faktiskt skall kunna göra en bakgrundskontroll på din kommande dejt.

Tinder som är en av de största apparna och som uppskattas användas av var fjärde man i åldern 16-25, och var femte kvinna i samma ålder i Sverige, enligt statistik från Internetstiftelsen. I samband med att restauranger och nattklubbar begränsats pga Covid-19 restriktioner, så har dejtingappar som Tinder blivit ett av få via för singlar att träffa andra singlar.

Nu diskuterades det alltså att jätten Tinder vill kunna erbjuda en möjlighet för användare att göra en bakgrundskontroll på sin kommande dejt. Det är fortfarande lite oklart hur den bakgrundskontrollen kommer genomföras och vilka den kommer vara tillgängliga för. Det kommer troligtvis vara en kostnad för att kunna genomföra kontrollen. Men vilka uppgifter som kommer krävas får tiden utvisa.

Det kommer troligtvis bli en stor utmaning för Tinder att lansera detta i varje land, då varje land har sina egna regler kring detta. Men de kommer enligt The Verge att påbörja integrationen mellan Tinder & Garbo i USA, där de också eventuellt kommer integrera med flera av Match Groups varumärken.

Källa: https://www.theverge.com/2021/3/15/22327854/match-group-garbo-tinder-background-check-update