fbpx

Utdrag brottsregister

Via Bakgrundskollen.se får du en inblick i ett utdrag från brottsregistret. Det är en bakgrundskontroll som hämtar eventuella domar från Sveriges alla domstolar. På så sätt kan du beställa ett så kallat brottsregister.

Söka brottsregister

Polisens brottsregister, även kallat polisregister och belastningsregister. Det är det register som uppförs av polismyndigheten, enligt lagen (1998:620). Där samlas information om en person ålagts påföljd för brott genom dom, strafföreläggande, åtalsunderlåtelse eller föreläggande av ordningsbot. Med andra ord om du exempelvis blivit dömd till ett fängelsestraff eller har fått en ordningsbot, exempelvis fortkörning. Då registreras detta i brottsregistret och går att söka på för polismyndigheten.

Kolla upp brottsregister

Hur går jag tillväga för att kolla upp brottsregistret? Ett brottsregisterutdrag eller utdrag från belastningsregistret som det också kallas kan beställas direkt från polisen. Det krävs dock att det görs av den person det gäller, som måste fylla i en blankett och skicka in till polisen. Därefter dröjer det 2-3 veckor innan det brottsregistret skickas hem till den berördes folkbokföringsadress. En relativt krånglig och långsam process för att få ett brottsregister, eller överblick på eventuella domar.
Gör istället en bakgrundskontroll via svenska domstolar, som vi på Bakgrundskollen.se erbjuder. Då har du ett svar inom 2 timmar istället!

Såhär enkelt gör du en bakgrundskontroll!

Bli kund/Beställ

Bli företagskund eller beställ en bakgrundskontroll genom att klicka på ”Beställ enskild kontroll”.

Bli notifierad

Du blir informerad via mail inom senast 2 timmar när kontrollen är gjord och hittar den tryggt på ditt konto när du loggar in.

Se resultat

Se er bakgrundskontroll digitalt och få information om personen har ett register där hen blivit dömd.

Beställa brottsregister

Kärt barn har många namn. Att beställa ett brottsregister även kallat polisregister eller belastningsregister görs vanligtvis via polisen. Men syftet med att få ett utdrag ur brottsregistret är oftast densamma. Därför har vi skapat Bakgrundskollen.se för att kunna göra detta på:

  1. Snabbare sätt än polisens belastningsregister
  2. Underlätta för företag, föreningar & privatpersoner. 

Till skillnad från polisregistret/belastningsregistret så hämtar vi inte information via polismyndigheten. Utan vi går via Sveriges alla domstolar, där vi kan sammanställa domar från samtliga domstolar istället. 

Varför begära utdrag ur brottsregistret?

Huvudsyftet med att beställa brottsregister är att du oftast vill veta om personen är dömd för ett särskilt brott. Inom idrottsföreningar där ledare arbetar med barn så är man självklart intresserad av sexualbrott, likaså skolor & förskolor. I andra typer av yrken har man som arbetsgivare intresse att veta kring stölder, narkotikabrott och grövre brott. Men syftet är detsamma, man vill veta om personens bakgrund så att man kan göra ett förnuftigt val för sitt företag/förening. Då behöver man inte vända sig till polisens brottsregister. Det räcker att göra en sökning i Sveriges alla domstolar. Då får du utdrag om personen har ett sådant typ av brottsregister.

Fördelar med att beställa brottsregister från Bakgrundskollen.se

Snabb

Ni får svar på er bakgrundskontroll inom 2 timmar. Jämfört med exempelvis polisens belastningsregister som har handläggningstid på ca 2-3 veckor. rn

Säker

Ni får en total genomsökning hos samtliga svenska domstolar. Finns det en dom så får ni tillgång till den.

Trygg

Er bakgrundskontroll levereras säkert på er inloggning på Bakgrundskollen.se. Detta för att skapa en sån trygg process som möjligt för er.