fbpx

Söka domar på personnummer

Sök domar via personnummer på Bakgrundskollen.se. Vi genomsöker och hämtar information från Sveriges domstolar och du har ett utdrag/svar på din inloggning inom 2 timmar från beställningen.

Juridiska bakgrundskontroller

Det finna saker man behöver känna till när man ska söka domar på personnummer. Via polisens utdrag dvs belastningsregistret har du ingen möjlighet att få information om eventuella domar och brott på en annan person än dig själv. Att ta del av uppgifter innefattande domar och brott är offentliga handlingar och därför har du som t.ex. rekryterare, förening, privatperson eller organisation möjlighet att ta del av detta. Detta då bedöms som att du har berättigat intresse att ta del av informationen när du skall rekrytera exempelvis. Vi på Bakgrundskollen.se erbjuder därför juridiska bakgrundskontroller där du kan söka domar på personnummer.

Det blir allt vanligare att söka domar

Allt fler arbetsgivare, hyresvärdar, föreningar osv har fått hårdare krav på sig att begära utdrag från belastningsregistret på sökande. På senare år har dessutom nya regler och direktiv kommit om att bakgrundskontroller är ett krav inom olika branscher och verksamheter. 1 januari 2020 gick Riksidrottsförbundet ut med nya direktiv till sina medlemsföreningar. I korthet innebär det att alla som har uppdrag i föreningen och har kontakt med barn skall begära en bakgrundskontroll och visa detta för föreningen. Likaså kräver verksamheter såsom förskola, särskola och grundskola bakgrundskontroller/registerutdrag när du söker jobb. Det har också blivit allt mer vanligt att beställa domar som privatperson vid exempelvis uthyrning av lägenhet, förråd etc. Lägg inte tid på att söka domar själv – låt oss göra jobbet!

Hur vet jag att informationen stämmer när jag beställer domar?

När man beställer en bakgrundskontroll från oss på Bakgrundskollen.se, hämtas information från allmänna domstolar såsom tingsrätt, hovrätt och högsta domstol. När du beställt din bakgrundskontroll kommer du automatiskt få ett personligt inlogg till vår portal. Enkelt och säkert kan du logga in och ta del av uppgifterna.

Trygg, smidigt och enkelt

Vi på Bakgrundskollen.se tycker att det ska vara enkelt, tryggt och smidigt att beställa bakgrundskontroller. Vi erbjuder juridiska bakgrundskontroller där vi objektivt presenter eventuell förekomst i brottsmål som är viktigt för dig som företagare, hyresvärd eller ordförande att ta del av. Kom igång och beställ bakgrundskontroll idag genom att antingen skapa kontakta oss eller så kan du välja att beställa en enskild kontroll.

Snabb process

Snabba och smidiga processer för att komma igång. Enkelt att kunna integrera direkt i er arbetsprocess.

Ta bättre beslut

Med en bakgrundskontroll får du bättre beslutsunderlag och underlättar beslutsfattandet.

Enkelt & Kraftfullt

Vår enkla lösning hjälper er att snabbt och digitalt genomföra önskad bakgrundskontroll.

Vanliga frågor

Ja. Enligt dataskyddslagstiftningen (GDPR) får personuppgifter behandlas på detta sätt om det finns ett berättigat intresse. tillexempel vid en rekrytering. Vissa digitala tjänster som exempelvis Bakgrundskollen.se omfattas av ett utgivningsbevis och omfattas därmed inte av dataskyddslagstiftningen (GDPR). Vilket underlättar och gör en bakgrundskontroll mindre komplicerad, rent juridiskt.

Bara för att en person förekommer i brottmål betyder inte det personen har fällts för brott. Även friande domar omfattas hos oss på Securement. Kontrollera alltid domen. En dom kan i regel överklagas inom tre veckor. Kontrollera alltid om personen förekommer i övre instans. 

Nej det får den inte. Vi rekommenderar dock av etiska skäl att det informeras tydligt till en arbetssökande, ledare, hyresgäst m.fl. att en bakgrundskontroll genomförs.

Det kan ni absolut göra. Många arbetsgivare har övergivit polisens belastningsregister pågrund av den dåliga anpassningen för företag. Den är som sagt inte skapad för att arbetsgivare skall göra kontroller. Att behöva be kandidaten hämta belastningsregistret och sedan vänta 2-3 veckor är oftast en omöjlig ekvation som arbetsgivare.
Via Bakgrundskollen.se kan arbetsgivaren göra en kontroll direkt och få ett svar inom två timmar. Detta gör att anställningsprocessen går betydligt snabbare för er som arbetsgivare. Personen som ni gör en kontroll på kommer inte få information om att en bakgrundskontroll har gjorts. Men vi rekommenderar alltid att ni informerar berörda personer att kontrollen görs/kommer göras.

Ja självklart! Bakgrundskontroller för idrottsföreningar går utmärkt att göra via Bakgrundskollen.se. Speciellt med tanke på Riksidrottsförbundets nya policy om utdrag på alla personer i en idrottsförening som arbetar med barn. Istället för att lägga ansvaret hos alla ledare som arbetar i föreningen, så kan ni som idrottsförening ansvara för att bakgrundskontrollerna blir gjorda.

Nej vi skickar inga fysiska brev hem i brevlådan. De fysiska breven som skickas hem i brevlådan är belastningsregister som hämtas från polisen. Våra bakgrundskoller är 100% digitala och du får endast svar bakom din låsta inloggning.

När ni har beställt en bakgrundskontroll sker följande steg:
1. Ni får ett konto skapat hos oss.
2. Nu har vi inom två timmar besvarat er bakgrundskontroll och ni hittar den inne i ert konto.
3. Här har ni möjlighet att ladda ner bakgrundskontrollen och om det finns någon dom så ligger även originaldomen uppladdad där.

En bakgrundskontroll är viktigt för att ge er rätt beslutsunderlag. Med andra ord ett sätt för er att få all tillgänglig fakta på bordet innan en rekrytering eller en affärsuppgörelse skall genomföras. Det förebygger framförallt för eventuella framtida problem.

Vi har många kunder inom rekrytering- och bemanningsbranschen som använder våra bakgrundskontroller som ett naturligt steg i sin process. Vi är en snabb och smidig partner för rekrytering- och bemanningsföretagen.
Ni har svaret snabbt och kan enkelt plocka ut mängder av kontroller till ett kostnadseffektivt pris.
Många använder vår tjänst för att sortera ut kandidaterna och som ett steg innan man genomför en mer omfattande bakgrundskontroll.