fbpx

Er partner för bättre och tryggare rekryteringsbeslut

Vår affärsidé är att leverera marknadens säkraste och mest värdeskapande bakgrundskontroller för tryggare arbetsplatser och relationer. Vi arbetar kontinuerligt med att hålla oss i framkant med den senaste tekniken och för att möta våra kunders behov beträffande bakgrundskontroller.

Vilka är vi?

Bakgrundskollen.se grundades 2019 och har sedan dess varit en snabbfotad och drivande aktör avseende datainsamling av offentliga handlingar. Vi är specialiserade på det juridiska området och tillhandahåller domar från samtliga tingsrätter, hovrätter och högsta domstolen. Enkelhet och effektivitet är några av våra ledord och vi stävar alltid efter att möta våra kunders behov med nya teknikaliteter, samarbeten och integrationer. Enligt oss ska det vara självklart att genomföra en bakgrundskontroll i samband nyanställning. Därför erbjuder vi er som företag detta på ett snabbt, kostnadseffektivt och säkert sätt. Bakgrundskollen.se vänder sig till er som vill effektivisera er arbetsprocess genom att integrera juridiska bakgrundskontroller som sköts digitalt där ni snabbt får tillgång till relevanta handlingar. Med vår tjänst som idag används av tusentals personer skapar vi snabba processer, enkel hantering och hjälper er som rekryterare att ta bättre beslut.

Vad hjälper vi dig med?

Vi riktar oss mot samtliga i samhället som har ett behov av att utföra en bakgrundskontroll såsom idrottsföreningar, bostadsrättsföreningar, medlemsföreningar, företag och privatpersoner. Vi erbjuder bakgrundskontroller där vi hämtar information från Sveriges domstolar och tar hänsyn till förekomst i rättsdokument som innefattar brottsmål i samtliga tingsrätter, hovrätter och högsta domstol.

Om vi hittar domar så får ni som kund alltid tillgång till den. Vi på Bakgrundskollen.se anser att en bakgrundskontroll är ett värdefullt beslutsunderlag för alla typer av tjänstenivåer som vi alltid rekommenderar att man gör. Vi vill hjälpa er att skapa en tryggare och säkrare tillvaro med fokus på långvariga relationer och enligt oss så är en bakgrundskontroll ett bra första steg för att uppnå detta.

Därför skall du välja oss!

  • Respekt för individens integritet
  • Digital och användarvänlig plattform
  • Du får resultatet inom 2 timmar från att du lagt beställningen.
  • En kvalitetssäkrad leverans metodik

Nej det får den inte. Vi rekommenderar dock av etiska skäl att det informeras tydligt till en arbetssökande, ledare, hyresgäst m.fl. att en bakgrundskontroll genomförs.

Bara för att en person förekommer i brottmål betyder inte det personen har fällts för brott. Även friande domar omfattas hos oss på Securement. Kontrollera alltid domen. En dom kan i regel överklagas inom tre veckor. Kontrollera alltid om personen förekommer i övre instans. 

Nej ofta räcker det inte att bara göra ett utdrag ur belastningsregistret då detta inte tar med all information. Via en bakgrundskontroll får du mer information som du kan ta ställning till.

Ja. Enligt dataskyddslagstiftningen (GDPR) får personuppgifter behandlas på detta sätt om det finns ett berättigat intresse. tillexempel vid en rekrytering. Vissa digitala tjänster som exempelvis Bakgrundskollen.se omfattas av ett utgivningsbevis och omfattas därmed inte av dataskyddslagstiftningen (GDPR). Vilket underlättar och gör en bakgrundskontroll mindre komplicerad, rent juridiskt.

Så snart all information om den sökande har verifierats presenterar Bakgrundskollen detta på ert stängda inlogg. Där får ni det presenterat på ett objektivt och faktabaserat sätt.

Absolut kan du beställa på dig själv. Det är väldigt vanligt att arbetsgivare tycker att detta är ett bättre alternativ till polisens belastningsregister då en bakgrundskontroll från bakgrundskollen.se går fortare samt att man får mer information från oss än vid ett utdrag av polisens belastningsregister.

Det kan ni absolut göra. Många arbetsgivare har övergivit polisens belastningsregister pågrund av den dåliga anpassningen för företag. Den är som sagt inte skapad för att arbetsgivare skall göra kontroller. Att behöva be kandidaten hämta belastningsregistret och sedan vänta 2-3 veckor är oftast en omöjlig ekvation som arbetsgivare.
Via Bakgrundskollen.se kan arbetsgivaren göra en kontroll direkt och få ett svar inom två timmar. Detta gör att anställningsprocessen går betydligt snabbare för er som arbetsgivare. Personen som ni gör en kontroll på kommer inte få information om att en bakgrundskontroll har gjorts. Men vi rekommenderar alltid att ni informerar berörda personer att kontrollen görs/kommer göras.

Om inte jobbet ni söker har lagkrav på ett belastningsregister från polisen så är detta ett snabbare och lika säkert alternativ. Ni kommer få ert svar inom två timmar och hittar ert utdrag säkert inne på ert konto. Där inne kan ni ladda ner svaret och ge till er arbetsgivare. Vi gör en sökning på de svenska domstolarna och skapar ett säkrare och snabbare alternativ till polisens belastningsregister som tar upp till tre veckor att få.
Läs mer om detta under Utdrag ur belastningsregistret jobb.

Nej vi skickar inga fysiska brev hem i brevlådan. De fysiska breven som skickas hem i brevlådan är belastningsregister som hämtas från polisen. Våra bakgrundskoller är 100% digitala och du får endast svar bakom din låsta inloggning.

En bakgrundskontroll är viktigt för att ge er rätt beslutsunderlag. Med andra ord ett sätt för er att få all tillgänglig fakta på bordet innan en rekrytering eller en affärsuppgörelse skall genomföras. Det förebygger framförallt för eventuella framtida problem.

Vi har många kunder inom rekrytering- och bemanningsbranschen som använder våra bakgrundskontroller som ett naturligt steg i sin process. Vi är en snabb och smidig partner för rekrytering- och bemanningsföretagen.
Ni har svaret snabbt och kan enkelt plocka ut mängder av kontroller till ett kostnadseffektivt pris.
Många använder vår tjänst för att sortera ut kandidaterna och som ett steg innan man genomför en mer omfattande bakgrundskontroll.