fbpx

Vanliga frågor om bakgrundskontroller

Vi får ofta in många frågor kring bakgrundskontroller och vad detta innebär och varför vi ska hjälpa företag att göra detta. 

  • Vad betyder bakgrundskontroll för oss på Bakgrundskollen.se?
    En bakgrundskontroll är sammanställning av information. Det vi gör är att identifiera samt verifiera en persons bakgrund. Detta gör vi genom att kontrollera en persons juridiska historia genom att göra en genomsökning av Sveriges samtliga domstolar. Vi får på så sätt information om personen har förekommit i några domar.

  • Varför inte göra bakgrundskontrollen själv?
    Det är viktigt att företag håller sig inom sin core business. Att låta ett företag såsom Bakgrundskollen.se som har bakgrundskontroll som affärsidé garanterar du som kund en kvalitetssäkring samt att rekryteringsprocessen inte påverkas. En stor fördel som våra kunder delar med sig är kvalitetsstämpeln att låta ett objektivt bolag göra bakgrundskontrollen. Sedan är det självklart en tidsfråga i det hela också. Klarar du att söka igenom alla Sveriges domstolar inom 2 timmar?

  • Varför inte bara be den anställda göra ett utdrag ur polisens belastningsregister?
    Det är inte tanken att polisens belastningsregister ska användas på detta sätt om det inte finns ett direkt lagkrav kring detta (skola & förskola exempelvis). Dessutom är det en långsam process att begära ut via polisen. Bara väntetiden från det att det anländer hos polisen uppskattas vanligtvis till 2-3 veckor.