Vanliga frågor om bakgrundskontroller

Vi får ofta in många frågor kring bakgrundskontroller och vad detta innebär och varför vi ska hjälpa företag att göra detta. 

  • Vad betyder bakgrundskontroll för oss på Securement.se
    En bakgrundskontroll är sammanställning av information. Det vi gör är att identifiera samt verifiera en person. Detta gör vi genom att kontrollera en persons juridiska historia genom att göra en genomsökning av Sveriges samtliga domstolar.

  • Varför inte göra bakgrundskontrollen själv?
    Det är viktigt att företag håller sig inom sin core business. Att låta ett företag såsom Bakgrundskollen.se som har bakgrundskontroll som affärsidé garanterar du som kund en kvalitetssäkring samt att rekryteringsprocessen inte påverkas. En stor fördel som våra kunder delar med sig är kvalitetsstämpeln att låta ett objektivt bolag göra bakgrundskontrollen. 

  • Varför inte bara be den anställda göra ett utdrag ur polisens belastningsregister?
    Det är inte tanken att polisens belastningsregister ska användas på detta sätt om det inte finns ett direkt lagkrav kring detta. Därför är det viktigt att göra denna kontroll på ett integritetsvänligt sätt i rekryteringsprocessen. Att begära in ett belastningsregister från polisen skapar en dålig känsla hos många arbetssökande. Denna negativa bild vill är onödig så tidigt i rekryteringsprocessen. Det är viktigt att en rekrytering är positiv både för arbetsgivare samt arbetssökande.