fbpx

Utdrag ur belastningsregistret jobb

Har du kommit vidare i en rekryteringsprocess för ett jobb där du behöver uppvisa ditt belastningsregister? Eller är det kanske ett krav direkt i rekryteringsprocessen att visa upp det? 

Belastningsregister jobb

Att plocka ett utdrag ur belastningsregistret för ett jobb görs via polisen, vilket har en handläggningstid på 2-3 veckor. De skriver själva på sin hemsida att handläggningstiden är normalt två veckor från det att ansökan kommit och att den skickas ut från dem. Sedan tar det 3-5 arbetsdagar för det att anlända på posten till din brevlåda. 

Istället för att använda polisens belastningsregister när du söker jobb kan du använda dig av Bakgrundskollen.se. Via oss får du en bakgrundskontroll som du kan använda som underlag, och den får du ut på bara två timmar! 

Beställ bakgrundskontroll

Måste man hämta utdrag från belastningsregistret när man söker jobb?

Det är i väldigt få fall som man faktiskt måste hämta ett utdrag från polisens belastningsregister när man söker ett jobb. De allra flesta jobb som människor anställs till görs ingen bakgrundskontroll eller har något krav på uppvisande av belastningsregister. Självklart finns det undantagsfall, läs mer nedan under “Verksamheter som omfattas av registerkontroll”. 

Ibland nämner arbetsgivaren att de vill ha ditt brottsregister och därmed ber dig hämta det via polisens belastningsregister. Men det finns i de allra flesta fallen inte ett krav att det måste hämtas just hos polisen. Att göra en bakgrundskontroll på sig själv via Bakgrundskollen.se går minst lika bra i ett sådant case. Här får du ett utdrag på två timmar som du kan visa upp för arbetsgivaren. Källor som Bakgrundskollen.se använder är alla klassade som offentliga uppgifter. De samlas in via allmänna domstolar såsom hovrätt & tingsrätt, förvaltningsdomstolar, arbetsdomstolen och åklagarmyndigheten.

Verksamheter som omfattas av registerkontroll

bakgrundskontroll

Polisen skriver själva om vilka verksamheter som idag omfattas av registerkontroll. Vilket innebär att du måste hämta utdrag ur belastningsregistret när du söker jobb: Dessa verksamheter är följande:

  • Förskola
  • Fritidshem
  • Förskoleklass
  • Grundskola
  • Grundsärskola
  • Specialskola
  • Sameskola
  • Annan pedagogisk verksamhet (Pedagogisk omsorg som erbjuds istället för förskola eller fritidshem, Öppen förskola, Öppen fritidsverksamhet, Omsorg under tid då förskola och fritidshem inte erbjuds). 

Gör bakgrundskontrollen via Bakgrundskollen.se

Söker du inte jobb inom något av ovan listade verksamheter och arbetsgivaren vill ha ett utdrag från belastningsregistret. Då fungerar det lika bra med utdraget från Bakgrundskollen.se och går betydligt mycket fortare. På så sätt kan både du och den ansvarige rekryteraren se till att effektivisera rekryteringsprocessen. 

Dagligen är rekryterare, företag, privatpersoner och föreningar som vänder sig till Bakgrundskollen.se för bakgrundskontroller. Ett smidigare och snabbare sätt än att behöva göra utdrag ur belastningsregistret hos polisen när du söker jobb!