fbpx

Sponsorhuset + Bakgrundskollen.se

Bakgrundskollen.se och Sponsorhuset har ett samarbete som ger alla medlemmar hos Sponsorhuset extra bra priser på bakgrundskontroller. För att ta del av det, fyll i formuläret längre ned på sidan och skicka in. Vi återkommer till er via epost eller telefon.
Förklaring kring hur en bakgrundskontroll går till via oss hittar du längre ned på sidan.

Varför bakgrundskontroller?

Riksidrottsförbundet gick ut med nya besked från januari 2020 att de vill se bakgrundskontroller av ledare som arbetar med barn & ungdomar under 18 år i idrottsföreningar. I korthet innebär det att alla som har uppdrag i en idrottsförening och har kontakt med barn/ungdomar under 18 år skall begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret och visa upp detta för föreningen. Det är dock fortfarande föreningen som ansvarar för att kontrollen genomförs. Det finns inga lagkrav att detta måste göras via polisens belastningsregister. Riksidrottsförbundet skriver själva på sin hemsida att på utdraget visas: Mord, dråp, grov misshandel, människorov, alla sexualbrott, barnpornografibrott samt grovt rån.

Dessa uppgifter går lika bra att hämta vid en bakgrundskontroll hos oss på Bakgrundskollen.se. Dessutom lägger du inte över ansvaret som idrottsförening på ledare eftersom via Polisen krävs det att ledaren själv beställer utdraget. Via Bakgrundskollen.se kan ni som förening beställa utdrag/kontrollerna och få svar på samtliga ledare.

Tre snabba steg

Vi har skapat en snabb & säker process som ger både trygghet för er som förening, men också snabbt svar på samtliga ledare!

Bli kund/Beställ

När du fått konto av oss beställer du enkelt kontrollerna genom att ange personnummer på de du vill ha utdrag på och skicka in till oss.

Bli notifierad

Du blir informerad via mail inom 2 timmar när bakgrundskontrollerna är gjorda och hittar dem tryggt på ditt konto när du loggar in.

Se resultat

Följ länken i mejlet och se era bakgrundskontroller digitalt. Du får då tillgång till eventuella domar direkt som PDF om det finns på personerna.

Skicka förfrågan

Fyll i intresseformuläret nedan så återkommer vi snarast möjligt till er!

Vanliga frågor

2 timmar maximalt. Vår process är arbetad för att snabbt ge dig svar på din bakgrundskontroll, därför har du ett svar senast inom 2 timmar från din beställning är bekräftad.

Bara för att en person förekommer i brottmål betyder inte det personen har fällts för brott. Även friande domar omfattas hos oss på Securement. Kontrollera alltid domen. En dom kan i regel överklagas inom tre veckor. Kontrollera alltid om personen förekommer i övre instans. 

Ja absolut, du får ladda ned för eget bruk. Finns det en dom så laddas originaldomen upp på ert konto som ni kan ladda ner. Ni har också möjligheten att ladda ner även om det inte finns en dom, om ni exempelvis behöver visa upp att det inte finns några domar. Dock rekommenderar vi alltid att ha det digitalt av säkerhetsskäl och undvika att sprida känsliga uppgifter.

Utdrag ur belastningsregistret från polisen krävs:

  • inför anställning i förskola, grundskola och motsvarande skolformer samt fritidshem och annan pedagogisk verksamhet,
  • inför arbete med barn med funktionsnedsättning (LSS),
  • övrigt arbete med barn,
  • arbete på HVB-hem,
  • samt för arbete som försäkringsförmedlare och övrig försäkringsdistribution.

Om det gäller anställning i andra fall så rekommenderar vi utdrag från Sveriges domstolar istället.

När ni har beställt en bakgrundskontroll sker följande steg:
1. Ni får ett konto skapat hos oss.
2. Nu har vi inom två timmar besvarat er bakgrundskontroll och ni hittar den inne i ert konto.
3. Här har ni möjlighet att ladda ner bakgrundskontrollen och om det finns någon dom så ligger även originaldomen uppladdad där.