fbpx

Integrationer/samarbetspartners

Vi på bakgrundskollen.se strävar alltid efter att ligga i framkant inom juridiska bakgrundskontroller samt erbjuda smidiga och användarvänliga tjänster inom rekrytering- och bemanningsområdet. En viktig del i detta är enligt vår mening att knyta till sig duktiga kollegor inom branschen som innebär att vi kan underlätta och effektivisera just ditt företags rekryteringsprocess. Vi är stolta att nämna att vi samarbetar med företag som är ledande inom sitt område och som har tydliga synergier med vår tjänst vilket genererar mervärde för dig som kund. 

Teamtailor

Teamtailor är ett snabbväxande och ledande företag som tillhandahåller en plattform för rekrytering och marknadsföring för alla typer av företag runt om i världen. Bakgrundskollen.se samarbetar med Teamtailor, där du som kund hos Teamtailor enkelt kan genomföra bakgrundskontroller direkt från deras rekryteringsverktyg. Tack vare en välutvecklad API koppling mellan systemen kan du som kund bespara tid och nu åstadkomma än mer effektiva rekryteringsprocesser med hjälp av vår integration. Kontakta oss idag så berättar vi mer.

Recruto

recruto

Recruto har utvecklat och levererat webbaserade verktyg till företag, kommuner och organisationer sedan 2003. Sedan starten har Recruto haft en klar och tydlig vision; att förenkla vardagen för våra kunder genom moln-baserade rekryteringsverktyg och bemanningssystem. Bakgrundskollen.se har ett partnerskap med Recurto, vilket möjliggör att du som kund hos Recurto enkelt kan beställa bakgrundskontroller direkt från deras rekryteringsplattform. Med hjälp av den välfungerande API-integrationen mellan systemen kan du som kund effektivisera din rekryteringsprocess och spara värdefull tid. Tveka inte att kontakta oss idag för ytterligare information.

Vanliga frågor

När ni har beställt en bakgrundskontroll sker följande steg:
1. Ni får ett konto skapat hos oss.
2. Nu har vi inom två timmar besvarat er bakgrundskontroll och ni hittar den inne i ert konto.
3. Här har ni möjlighet att ladda ner bakgrundskontrollen och om det finns någon dom så ligger även originaldomen uppladdad där.

Utdrag ur belastningsregistret från polisen krävs:

  • inför anställning i förskola, grundskola och motsvarande skolformer samt fritidshem och annan pedagogisk verksamhet,
  • inför arbete med barn med funktionsnedsättning (LSS),
  • övrigt arbete med barn,
  • arbete på HVB-hem,
  • samt för arbete som försäkringsförmedlare och övrig försäkringsdistribution.

Om det gäller anställning i andra fall så rekommenderar vi utdrag från Sveriges domstolar istället.

Vi har många kunder inom rekrytering- och bemanningsbranschen som använder våra bakgrundskontroller som ett naturligt steg i sin process. Vi är en snabb och smidig partner för rekrytering- och bemanningsföretagen.
Ni har svaret snabbt och kan enkelt plocka ut mängder av kontroller till ett kostnadseffektivt pris.
Många använder vår tjänst för att sortera ut kandidaterna och som ett steg innan man genomför en mer omfattande bakgrundskontroll.