fbpx

Integrationer/samarbetspartners

Vi på bakgrundskollen.se strävar alltid efter att ligga i framkant inom juridiska bakgrundskontroller samt erbjuda smidiga och användarvänliga tjänster inom rekrytering- och bemanningsområdet. En viktig del i detta är enligt vår mening att knyta till sig duktiga kollegor inom branschen som innebär att vi kan underlätta och effektivisera just ditt företags rekryteringsprocess. Vi är stolta att nämna att vi samarbetar med företag som är ledande inom sitt område och som har tydliga synergier med vår tjänst vilket genererar mervärde för dig som kund. 

Teamtailor är ett snabbväxande och ledande företag som tillhandahåller en plattform för rekrytering och marknadsföring för alla typer av företag runt om i världen. Bakgrundskollen.se samarbetar med Teamtailor, där du som kund hos Teamtailor enkelt kan genomföra bakgrundskontroller direkt från deras rekryteringsverktyg. Tack vare en välutvecklad API koppling mellan systemen kan du som kund bespara tid och nu åstadkomma än mer effektiva rekryteringsprocesser med hjälp av vår integration. Kontakta oss idag så berättar vi mer.

Refapp en etablerad tjänst inom digital referenstagning som används av de största bolagen i bemannings- och rekryteringsbranschen, man växer kraftigt inom både produktbolag och offentlig sektor. Det görs varje år ca 400.000 referenstagningar via Refapp och med det sagt är man med största sannolikhet den aktör som tar flest referenstagningar i hela Sverige. Erbjuder referenstagning som är smidig, professionell och säker. Vårt samarbete grundar sig i att vi ser tydliga synergier mellan tjänsterna och har ni som företag behov av bakgrundskontroller så finns det ett stort värde av referenstagning och vice vers. Kontakta oss så berättar vi mer.

Vanliga frågor

Ni får absolut kvitto när ni handlar hos oss oavsett om ni är organisation eller privatperson. Direkt när ordern är klar får ni dels ett kvitto från Klarna och dels ett från oss.

När ni har beställt en bakgrundskontroll sker följande steg:
1. Ni får ett konto skapat hos oss.
2. Nu har vi inom två timmar besvarat er bakgrundskontroll och ni hittar den inne i ert konto.
3. Här har ni möjlighet att ladda ner bakgrundskontrollen och om det finns någon dom så ligger även originaldomen uppladdad där.

Ja absolut, du får ladda ned för eget bruk. Finns det en dom så laddas originaldomen upp på ert konto som ni kan ladda ner. Ni har också möjligheten att ladda ner även om det inte finns en dom, om ni exempelvis behöver visa upp att det inte finns några domar. Dock rekommenderar vi alltid att ha det digitalt av säkerhetsskäl och undvika att sprida känsliga uppgifter.

Utdrag ur belastningsregistret från polisen krävs:

  • inför anställning i förskola, grundskola och motsvarande skolformer samt fritidshem och annan pedagogisk verksamhet,
  • inför arbete med barn med funktionsnedsättning (LSS),
  • övrigt arbete med barn,
  • arbete på HVB-hem,
  • samt för arbete som försäkringsförmedlare och övrig försäkringsdistribution.

Om det gäller anställning i andra fall så rekommenderar vi utdrag från Sveriges domstolar istället.

Vi har många kunder inom rekrytering- och bemanningsbranschen som använder våra bakgrundskontroller som ett naturligt steg i sin process. Vi är en snabb och smidig partner för rekrytering- och bemanningsföretagen.
Ni har svaret snabbt och kan enkelt plocka ut mängder av kontroller till ett kostnadseffektivt pris.
Många använder vår tjänst för att sortera ut kandidaterna och som ett steg innan man genomför en mer omfattande bakgrundskontroll.

Nej det får den inte. Vi rekommenderar dock av etiska skäl att det informeras tydligt till en arbetssökande, ledare, hyresgäst m.fl. att en bakgrundskontroll genomförs.