fbpx

Begära utdrag från belastningsregistret digitalt

Är du i behov av att få uppgifter om belastningsregistret och önskar få detta digitalt? Då rekommenderar vi att du vänder dig till oss på Bakgrundskollen.se. Vi erbjuder bakgrundskontroller för alla typer av behov och allt administreras digitalt – Enkelt, snabbt och säkert! 

Fullständig översikt av historik

Vill du hämta domar från belastningsregistret digitalt och du vänder dig till polisens belastningsregister så får du tyvärr inte en digital hantering av ärendet. Polisens belastningsregister innebär blanketter som ska fyllas i, ärendet skickas per post eller email, och handläggningstiden är dessutom ca tre veckor innan du har utdraget i brevlådan.

Men att hämta bakgrundskontroll digitalt via Bakgrundskollen.se har många fördelar, som ersätter ett digitalt belastningsregister. För att nämna några så går det betydligt mycket fortare, det är bättre ur ett säkerhetsperspektiv och väldigt enkelt för dig som söker. Dessutom har ni som arbetsgivare, förening, hyresvärd etc möjligheten att ha ansvaret över att bakgrundskontroller görs då ni har möjligheten att själva ansvara för att genomföra bakgrundskontrollen.

Kan jag hämta utdrag från belastningsregistret online?

Idag finns det ingen möjlighet att begära utdrag från polisens belastningsregister online, på ett snabbt och smidigt sätt. Polismyndigheten har sina rutiner och tillvägagångssätt och i dagsläget innebär det att utdraget skickas till dig som sökare per post efter att du fyllt i korrekt blankett och skickat in.

För dig som önskar hämta belastningsregistret online så rekommenderar vi att du istället beställer en bakgrundskontroll via Bakgrundskollen.se. Hos oss administreras allt digitalt och vi hämtar information direkt från Sveriges domstolar på brottsmål som behandlats i domstolen.

Enkla och snabba processer med Bakgrundskollen.se

Vi har gjort stegen från beställning till resultat så tryggt, säkert och smidigt som möjligt för er som kund.

Snabb process

Snabba och smidiga processer för att komma igång. Enkelt att kunna integrera direkt i er arbetsprocess.

Ta bättre beslut

Med en bakgrundskontroll får du bättre beslutsunderlag och underlättar beslutsfattandet.

Enkelt & Kraftfullt

Vår enkla lösning hjälper er att snabbt och digitalt genomföra önskad bakgrundskontroll.

Det ska vara enkelt och säkert att hämta bakgrundskontroller

Vi lever i en tid där dygnets 24 timmar är långt ifrån tillräckligt för att hinna med allt man vill och ska göra. Prestationskrav, stress och ett tidspressat schema är nog bekant för dem flesta av oss. Vi på Bakgrundskollen.se vill finnas till hjälp för alla er som har behov av att hämta in bakgrundskontroller utan att behöva lägga massa tid och energi på detta. Med vår tjänst kan ni effektivisera rekryteringsprocessen, komma snabbare till avtalsskrivning med hyresvärden eller anställa den där duktiga ledaren i er förening. Vi har tydliga riktlinjer när det gäller säkerhet och från det att du beställt en bakgrundskontroll så har du resultatet under ditt personliga inlogg inom 2 timmar. Snabbare och enklare än så blir det inte.

Har du frågor går det bra att maila oss. Vi finns här för att hjälpa er att skapa en tryggare och säkrare tillvaro. 

Vanliga frågor

När ni har beställt en bakgrundskontroll sker följande steg:
1. Ni får ett konto skapat hos oss.
2. Nu har vi inom två timmar besvarat er bakgrundskontroll och ni hittar den inne i ert konto.
3. Här har ni möjlighet att ladda ner bakgrundskontrollen och om det finns någon dom så ligger även originaldomen uppladdad där.

Det kan ni absolut göra. Många arbetsgivare har övergivit polisens belastningsregister pågrund av den dåliga anpassningen för företag. Den är som sagt inte skapad för att arbetsgivare skall göra kontroller. Att behöva be kandidaten hämta belastningsregistret och sedan vänta 2-3 veckor är oftast en omöjlig ekvation som arbetsgivare.
Via Bakgrundskollen.se kan arbetsgivaren göra en kontroll direkt och få ett svar inom två timmar. Detta gör att anställningsprocessen går betydligt snabbare för er som arbetsgivare. Personen som ni gör en kontroll på kommer inte få information om att en bakgrundskontroll har gjorts. Men vi rekommenderar alltid att ni informerar berörda personer att kontrollen görs/kommer göras.

Om inte jobbet ni söker har lagkrav på ett belastningsregister från polisen så är detta ett snabbare och lika säkert alternativ. Ni kommer få ert svar inom två timmar och hittar ert utdrag säkert inne på ert konto. Där inne kan ni ladda ner svaret och ge till er arbetsgivare. Vi gör en sökning på de svenska domstolarna och skapar ett säkrare och snabbare alternativ till polisens belastningsregister som tar upp till tre veckor att få.
Läs mer om detta under Utdrag ur belastningsregistret jobb.

Ja du kan kolla din hyresgäst om du har personnummer på personen i fråga.

Oavsett om ni är en privatperson som ska hyra ut ert hem eller en fastighetsägare som har flertalet hyreshus så är det relevant att kolla upp vem som ska hyra bostaden. Gäller det er privata bostad ni ska hyra ut genom sidor som Airbnb, Blocket eller liknande. Då kan det vara nervöst och en trygghet för dig att göra en bakgrundskontroll på personen/personerna som ska hyra. Ni får då svar inom två timmar och kan då tryggt se om ni bör hyra ut till personen i fråga. Vi rekommenderar dock alltid att du informerar personen/personerna om att du gör en bakgrundskontroll.

Absolut kan du beställa på dig själv. Det är väldigt vanligt att arbetsgivare tycker att detta är ett bättre alternativ till polisens belastningsregister då en bakgrundskontroll från bakgrundskollen.se går fortare samt att man får mer information från oss än vid ett utdrag av polisens belastningsregister.

Ni får absolut kvitto när ni handlar hos oss oavsett om ni är organisation eller privatperson. Direkt när ordern är klar får ni dels ett kvitto från Klarna och dels ett från oss.

Ja. Enligt dataskyddslagstiftningen (GDPR) får personuppgifter behandlas på detta sätt om det finns ett berättigat intresse. tillexempel vid en rekrytering. Vissa digitala tjänster som exempelvis Bakgrundskollen.se omfattas av ett utgivningsbevis och omfattas därmed inte av dataskyddslagstiftningen (GDPR). Vilket underlättar och gör en bakgrundskontroll mindre komplicerad, rent juridiskt.

Bara för att en person förekommer i brottmål betyder inte det personen har fällts för brott. Även friande domar omfattas hos oss på Securement. Kontrollera alltid domen. En dom kan i regel överklagas inom tre veckor. Kontrollera alltid om personen förekommer i övre instans. 

2 timmar maximalt. Vår process är arbetad för att snabbt ge dig svar på din bakgrundskontroll, därför har du ett svar senast inom 2 timmar från din beställning är bekräftad.

En bakgrundskontroll är viktigt för att ge er rätt beslutsunderlag. Med andra ord ett sätt för er att få all tillgänglig fakta på bordet innan en rekrytering eller en affärsuppgörelse skall genomföras. Det förebygger framförallt för eventuella framtida problem.

Vi har många kunder inom rekrytering- och bemanningsbranschen som använder våra bakgrundskontroller som ett naturligt steg i sin process. Vi är en snabb och smidig partner för rekrytering- och bemanningsföretagen.
Ni har svaret snabbt och kan enkelt plocka ut mängder av kontroller till ett kostnadseffektivt pris.
Många använder vår tjänst för att sortera ut kandidaterna och som ett steg innan man genomför en mer omfattande bakgrundskontroll.