fbpx

Begära utdrag från belastningsregistret digitalt

Är du i behov av att få uppgifter om belastningsregistret och önskar få detta digitalt? Då rekommenderar vi att du vänder dig till oss på Bakgrundskollen.se. Vi erbjuder bakgrundskontroller för alla typer av behov och allt administreras digitalt – Enkelt, snabbt och säkert!

Hämta domar digitalt från Sveriges domstolar

Vill du hämta domar från belastningsregistret digitalt och du vänder dig till polisens belastningsregister så får du tyvärr inte en digital hantering av ärendet. Polisens belastningsregister innebär blanketter som ska fyllas i, ärendet skickas per post eller email, och handläggningstiden är dessutom ca tre veckor innan du har utdraget i brevlådan. Men att hämta belastningsregistret digitalt via Bakgrundskollen.se har många fördelar. För att nämna några så går det betydligt mycket fortare, det är bättre ur ett säkerhetsperspektiv och väldigt enkelt för dig som söker. Dessutom har ni som arbetsgivare, förening, hyresvärd etc möjligheten att ha ansvaret över att bakgrundskontroller görs då ni har rätten att utfärda en kontroll i en annan persons personnummer. 

Hur funkar det att hämta information från Bakgrundskollen.se?

  1. Beställ paket eller beställ enskild kontroll
  2. Logga in på ditt personliga konto
  3. Beställ bakgrundskontroll
  4. Du blir notifierad via mail när bakgrundskontrollen är klar (max 2 timmar efter du lagt beställningen)
  5. Granska resultat
enskild bakgrundskontroll
Enskild bakgrundskontroll

199 kr

1 bakgrundskontroll / 1 personnummer.

Beställ fler kontroller samtidigt.

Företag

Fr. 159 kr

Företagsanpassad lösning.

Bakgrundskontroller för företag.

Föreningar

80 kr/kontroll

Ingen bindningstid.

Betala endast för utförda kontroller

Kan jag hämta utdrag från belastningsregistret online?

Idag finns det ingen möjlighet att begära utdrag från polisens belastningsregister online. Myndigheten har sina rutiner och tillvägagångssätt och i dagsläget innebär det att utdraget skickas till dig som sökare per post efter att du fyllt i korrekt blankett och skickat in. För dig som önskar hämta belastningsregistret online så rekommenderar vi att du istället beställer en bakgrundskontroll via Bakgrundskollen.se. Hos oss administreras allt digitalt och vi hämtar information från Sveriges allmänna domstolar såsom, hovrätt & tingsrätt, förvaltningsdomstolar, arbetsdomstolen och åklagarmyndigheten. 

Det ska vara enkelt och säkert att hämta bakgrundskontroller

Vi lever i en tid där dygnets 24 timmar är långt ifrån tillräckligt för att hinna med allt man vill och ska göra. Prestationskrav, stress och ett tidspressat schema är nog bekant för dem flesta av oss. Vi på Bakgrundskollen.se vill finnas till hjälp för alla er som har behov av att hämta in bakgrundskontroller utan att behöva lägga massa tid och energi på detta. Med vår tjänst kan ni effektivisera rekryteringsprocessen, komma snabbare till avtalsskrivning med hyresvärden eller anställa den där duktiga ledaren i er förening. Vi har tydliga riktlinjer när det gäller säkerhet och från det att du beställt en bakgrundskontroll så har du resultatet under ditt personliga inlogg inom 2 timmar. Snabbare och enklare än så blir det inte. Du kan välja att skapa medlemskap där det ingår fria bakgrundskontroller alternativt begära en enskild bakgrundskontroll. 

Har du frågor går det bra att ringa, maila eller använda vår chattfunktion. Vi finns här för att hjälpa er att skapa en tryggare och säkrare tillvaro. 

Vanliga frågor

När ni har beställt en bakgrundskontroll sker följande steg:
1. Ni får ett konto skapat hos oss.
2. Nu har vi inom två timmar besvarat er bakgrundskontroll och ni hittar den inne i ert konto.
3. Här har ni möjlighet att ladda ner bakgrundskontrollen och om det finns någon dom så ligger även originaldomen uppladdad där.

Det kan ni absolut göra. Många arbetsgivare har övergivit polisens belastningsregister pågrund av den dåliga anpassningen för företag. Den är som sagt inte skapad för att arbetsgivare skall göra kontroller. Att behöva be kandidaten hämta belastningsregistret och sedan vänta 2-3 veckor är oftast en omöjlig ekvation som arbetsgivare.
Via Bakgrundskollen.se kan arbetsgivaren göra en kontroll direkt och få ett svar inom två timmar. Detta gör att anställningsprocessen går betydligt snabbare för er som arbetsgivare. Personen som ni gör en kontroll på kommer inte få information om att en bakgrundskontroll har gjorts. Men vi rekommenderar alltid att ni informerar berörda personer att kontrollen görs/kommer göras.

Om inte jobbet ni söker har lagkrav på ett belastningsregister från polisen så är detta ett snabbare och lika säkert alternativ. Ni kommer få ert svar inom två timmar och hittar ert utdrag säkert inne på ert konto. Där inne kan ni ladda ner svaret och ge till er arbetsgivare. Vi gör en sökning på de svenska domstolarna och skapar ett säkrare och snabbare alternativ till polisens belastningsregister som tar upp till tre veckor att få.
Läs mer om detta under Utdrag ur belastningsregistret jobb.

Ja du kan kolla din hyresgäst om du har personnummer på personen i fråga.

Oavsett om ni är en privatperson som ska hyra ut ert hem eller en fastighetsägare som har flertalet hyreshus så är det relevant att kolla upp vem som ska hyra bostaden. Gäller det er privata bostad ni ska hyra ut genom sidor som Airbnb, Blocket eller liknande. Då kan det vara nervöst och en trygghet för dig att göra en bakgrundskontroll på personen/personerna som ska hyra. Ni får då svar inom två timmar och kan då tryggt se om ni bör hyra ut till personen i fråga. Vi rekommenderar dock alltid att du informerar personen/personerna om att du gör en bakgrundskontroll.

Absolut kan du beställa på dig själv. Det är väldigt vanligt att arbetsgivare tycker att detta är ett bättre alternativ till polisens belastningsregister då en bakgrundskontroll från bakgrundskollen.se går fortare samt att man får mer information från oss än vid ett utdrag av polisens belastningsregister.

Ni får absolut kvitto när ni handlar hos oss oavsett om ni är organisation eller privatperson. Direkt när ordern är klar får ni dels ett kvitto från Klarna och dels ett från oss.