fbpx

Begär utdrag som privatperson

Snabb och säker bakgrundskontroll för privatpersoner via samtliga svenska domstolar. Spara både tid och pengar genom att beställa utdrag via Bakgundskollen.se redan idag.

Nytt jobb, ny lägenhet eller nya utmaningar

Allt fler arbetsgivare, hyresvärdar, föreningar osv har fått hårdare krav på att begära utdrag ur belastningsregistret på sökande. Detta oftast för att kontrollera om du framkommer i eventuella brottsmålsdomar. Polisens belastningsregister är dock ett register som inte alltid är ett krav, utan det är ett fåtal branscher som det är krav idag på att det måste vara just belastningsregister.

Om det inte finns lagkrav på ett belastningsregister från polisen så är vår bakgrundskontroll ett snabbare och lika pålitligt alternativ. Ni kommer få ert svar inom två timmar och hittar ert utdrag säkert inne på ert personliga konto. Där inne kan ni ladda ner svaret och ge till er arbetsgivare, hyresvärd, förening eller den som efterfrågat det. Vi gör en sökning på de svenska domstolarna och skapar ett säkrare och snabbare alternativ. 

Bakgrundskollen fungerar som en digital bakgrundskontroll där vi hämtar vår data direkt från Sveriges domstolar. Där vi sammanställer samtliga domar från dem och presenterar informationen ur dem om personen i fråga förekommer i några domar. 

Vanliga frågor och svar

Nej ofta räcker det inte att bara göra ett utdrag ur belastningsregistret då detta inte tar med all information. Via en bakgrundskontroll får du mer information som du kan ta ställning till.

Absolut kan du beställa på dig själv. Det är väldigt vanligt att arbetsgivare tycker att detta är ett bättre alternativ till polisens belastningsregister då en bakgrundskontroll från bakgrundskollen.se går fortare samt att man får mer information från oss än vid ett utdrag av polisens belastningsregister.

Om inte jobbet ni söker har lagkrav på ett belastningsregister från polisen så är detta ett snabbare och lika säkert alternativ. Ni kommer få ert svar inom två timmar och hittar ert utdrag säkert inne på ert konto. Där inne kan ni ladda ner svaret och ge till er arbetsgivare. Vi gör en sökning på de svenska domstolarna och skapar ett säkrare och snabbare alternativ till polisens belastningsregister som tar upp till tre veckor att få.
Läs mer om detta under Utdrag ur belastningsregistret jobb.

Det är enligt belastningsregistret bara svenska myndigheter eller en individ själv som har rätt att begära utdrag ur belastningsregistret. Din arbetsgivare inom taxibranschen har ingen laglig rätt att begära utdrag ur belastningsregistret. I sådana fall är det bättre att ni går direkt till de svenska domstolarna via bakgrundskollen.se.

Ja. Enligt dataskyddslagstiftningen (GDPR) får personuppgifter behandlas på detta sätt om det finns ett berättigat intresse. tillexempel vid en rekrytering. Vissa digitala tjänster som exempelvis Bakgrundskollen.se omfattas av ett utgivningsbevis och omfattas därmed inte av dataskyddslagstiftningen (GDPR). Vilket underlättar och gör en bakgrundskontroll mindre komplicerad, rent juridiskt.

Bara för att en person förekommer i brottmål betyder inte det personen har fällts för brott. Även friande domar omfattas hos oss på Securement. Kontrollera alltid domen. En dom kan i regel överklagas inom tre veckor. Kontrollera alltid om personen förekommer i övre instans. 

2 timmar maximalt. Vår process är arbetad för att snabbt ge dig svar på din bakgrundskontroll, därför har du ett svar senast inom 2 timmar från din beställning är bekräftad.

Utdrag ur belastningsregistret från polisen krävs:

  • inför anställning i förskola, grundskola och motsvarande skolformer samt fritidshem och annan pedagogisk verksamhet,
  • inför arbete med barn med funktionsnedsättning (LSS),
  • övrigt arbete med barn,
  • arbete på HVB-hem,
  • samt för arbete som försäkringsförmedlare och övrig försäkringsdistribution.

Om det gäller anställning i andra fall så rekommenderar vi utdrag från Sveriges domstolar istället.

Nej vi skickar inga fysiska brev hem i brevlådan. De fysiska breven som skickas hem i brevlådan är belastningsregister som hämtas från polisen. Våra bakgrundskoller är 100% digitala och du får endast svar bakom din låsta inloggning.