Begära utdrag från belastningsregistret digitalt

Är du i behov av att få uppgifter om belastningsregistret och önskar få detta digitalt? Då rekommenderar vi att du vänder dig till oss på Bakgrundskollen.se. Vi erbjuder bakgrundskontroller för alla typer av behov och allt administreras digitalt – Enkelt, snabbt och säkert!

Hämta domar digitalt från Sveriges domstolar

Vill du hämta domar från belastningsregistret digitalt och du vänder dig till polisens belastningsregister så får du tyvärr inte en digital hantering av ärendet. Polisens belastningsregister innebär blanketter som ska fyllas i, ärendet skickas per post eller email, och handläggningstiden är dessutom ca tre veckor innan du har utdraget i brevlådan. Men att hämta belastningsregistret digitalt via Bakgrundskollen.se har många fördelar. För att nämna några så går det betydligt mycket fortare, det är bättre ur ett säkerhetsperspektiv och väldigt enkelt för dig som söker. Dessutom har ni som arbetsgivare, förening, hyresvärd etc möjligheten att ha ansvaret över att bakgrundskontroller görs då ni har rätten att utfärda en kontroll i en annan persons personnummer. 

Kan jag hämta utdrag från belastningsregistret online?

Idag finns det ingen möjlighet att begära utdrag från polisens belastningsregister online. Myndigheten har sina rutiner och tillvägagångssätt och i dagsläget innebär det att utdraget skickas till dig som sökare per post efter att du fyllt i korrekt blankett och skickat in. För dig som önskar hämta belastningsregistret online så rekommenderar vi att du istället beställer en bakgrundskontroll via Bakgrundskollen.se. Hos oss administreras allt digitalt och vi hämtar information från Sveriges allmänna domstolar såsom, hovrätt & tingsrätt, förvaltningsdomstolar, arbetsdomstolen och åklagarmyndigheten. 

Hur funkar det att hämta information från Bakgrundskollen.se?

  1. Teckna medlemskap eller beställ enskild kontroll
  2. Logga in på ditt personliga konto
  3. Beställ bakgrundskontroll
  4. Du blir notifierad via mail när bakgrundskontrollen är klar (max 2 timmar efter du lagt beställningen)
  5. Granska resultat

Det ska vara enkelt och säkert att hämta bakgrundskontroller

Vi lever i en tid där dygnets 24 timmar är långt ifrån tillräckligt för att hinna med allt man vill och ska göra. Prestationskrav, stress och ett tidspressat schema är nog bekant för dem flesta av oss. Vi på Bakgrundskollen.se vill finnas till hjälp för alla er som har behov av att hämta in bakgrundskontroller utan att behöva lägga massa tid och energi på detta. Med vår tjänst kan ni effektivisera rekryteringsprocessen, komma snabbare till avtalsskrivning med hyresvärden eller anställa den där duktiga ledaren i er förening. Vi har tydliga riktlinjer när det gäller säkerhet och från det att du beställt en bakgrundskontroll så har du resultatet under ditt personliga inlogg inom 2 timmar. Snabbare och enklare än så blir det inte. Du kan välja att skapa medlemskap där det ingår fria bakgrundskontroller alternativt begära en enskild bakgrundskontroll. 

Har du frågor går det bra att ringa, maila eller använda vår chattfunktion. Vi finns här för att hjälpa er att skapa en tryggare och säkrare tillvaro.