fbpx

Snabb, säker och enkel bakgrundskontroll

Beställ enkelt bakgrundskontroller på alla i er förening som har kontakt med barn i er verksamhet.

”Vi är en stor förening med nästan 70 ungdomsledare som är verksamma med barn och ungdomar. Genom att använda bakgrundskollen kunde vi kontrollera samtliga ledare på ett tillfälle och dessutom få svar nästan direkt. Hela processen tog mindre än 2 timmar för att kolla samtliga våra ledare. Smidigare än så kan det knappast bli.”

– Magnus Wilén, FC Trelleborg

Testa med ett kostnadsfritt utdrag

För dig som föreningsadministratör erbjuder vi just nu ett kostnadsfritt utdrag.
Ange rabattkod: [forening] vid beställning så får du tillgång till en kostnadsfri bakgrundskontroll.

Så här fungerar det

Begär godkännande

Begär godkännande från era ledare att ni får lov att beställa bakgrundskontroller.
1

Bli medlem

Med vårt årsmedlemskap får ni tillgång till 100 fria bakgrundskontroller per månad.
2

Beställ bakgrundskontroller

Lägg till och beställ bakgrundskontroller genom att ange personnummer på de som skall kontrolleras och genomför beställningen.
3

Få svar inom 2 timmar

Efter genomförd beställning får ni svar med en länk till er sida på bakgrundskontrollen.se där ni kan ta del av samtliga beställda bakgrundskontroller inkl. eventuella rättsdokument.
4

Intyga utdrag

Gå in på medlemsregistret på laget.se och filtrera på ”saknar intyg”. Klicka på namnet och +lägg till intyg på de som ni har beställ bakgrundskontroll på.

Klart!

5

Kontrollera alla era ledare på en gång

För endast 3 000 kr inkl. moms, får ni tillgång till fria bakgrundskontroller på samtliga ledare i er förening.

Ni som förening kan själv göra kontrollen

Snabbare och effektivare

Vi gör det enkelt, säkert och smidigt för er som förening att begära och intyga utdrag. Istället för att kräva av varje enskild individ i föreningen skall begära utdrag kan ni som förening själva beställa bakgrundskontroll direkt mot domstolarna. Som föreningsadministratör på laget.se kan ni sedan enkelt intyga utdrag i medlemsregistret. Det enda som krävs är ett godkännande från respektive ledare att ni som förening får lov att utföra bakgrundskontrollen, läs gärna mer på Registerutdrag för förening

Vanliga frågor och svar

Det finns inget lagkrav för att en idrottsförening måste göra kontrollen via polisens belastningsregister. Det rekommenderas oftast i brist på information om annat. Men en bakgrundskontroll via oss som hämtar informationen via Sveriges domstolar, är betydligt mer anpassad för föreningar. En bakgrundskontroll hos Bakgrundskollen.se tar bara två timmar och sparas säkert på ert konto som ni kan ta del av svaret på.
Dessutom läggs inte ansvaret på den person som skall kontrolleras. Utan idrottsföreningen äger ansvaret att kontrollerna genomförs.
Ni kan utan problem kontrollera alla ledare på ett par timmar.
Läs mer om bakgrundskontroller för idrottsförening.

Nej ofta räcker det inte att bara göra ett utdrag ur belastningsregistret då detta inte tar med all information. Via en bakgrundskontroll får du mer information som du kan ta ställning till.

Vid en bakgrundskontroll kan det hända att personen i fråga har fått en åtalsunderlåtelse. Åtalsunderlåtelse innebär att brottet utreds, men att det varken blir åtal eller rättegång. Åtalsunderlåtelse har samma verkan som en dom och brottet antecknas i belastningsregistret. En förutsättning för att ge åtalsunderlåtelse är att det står klart att ett brott har begåtts, oftast därför att den som är misstänkt har erkänt. 

När vi på Bakgrundskollen.se gör en bakgrundskontroll så kan det hända att en person har ett strafföreläggande. Om en misstänkt person erkänner brott kan åklagaren utfärda ett strafföreläggande. Det har samma verkan som en dom och det antecknas i belastningsregistret. Skillnaden är att åklagaren inte väcker åtal och det blir därmed inte heller någon rättegång. Strafföreläggande är möjligt för brott där påföljden är begränsat till böter eller villkorlig dom.