fbpx

Är arbetsgivare som gör bakgrundskontroller mer attraktiva?

Kontrollera mera

Vi får ofta frågor om bakgrundskontroll är etiskt rätt eller om den arbetssökande tar illa vid att arbetsgivaren gör en bakgrundskontroll på den. Detta är en vanlig missuppfattning  där ofta tycker den arbetssökande att det är skönt och tryggt att arbetsgivaren gör en kontroll då det ofta känns integritetskränkande att be den sökande att gå till polisen. Men framförallt så verkade det som att arbetsgivaren verkar mer seriös och tar ansvar mot dess befintliga anställda. De negativa konsekvenser som kan följa av en felaktig rekrytering riskerar att blir kostsamma i både tid och pengar.

Mer attraktiv 

Inte bara uppfattas det som att arbetsgivaren är mer seriös utan även mer legitim. Kan det dock vara så att en arbetsgivare som anses vara seriös och legitim kanske verkar för trist eller stel? Detta verkar inte vara fallet utan det finns ofta bara positiva ordalag kring en arbetsgivare som tar bakgrundskontroll på en anställd. Ett positivt resultat är att ofta så attraherar denna typen arbetsgivare bra kandidater istället för att skrämma bort dom. 

Ingen anledning till oro

Trots att arbetsgivare är seriösa och legitima kommer vissa alltid ha motstånd till bakgrundskontroll eller belastningsregister. Men det viktigaste för er som arbetsgivare är att den leverantör ni väljer för era bakgrundskontroller är seriös och trygg. Vi på Bakgrundskollen.se jobbar ständigt med att vara en trygg samarbetspartner till alla kunder och delger relevant information till er rekrytering. Våra bakgrundskontroller är ett sätt för arbetsgivaren att bland annat säkerställa den sökandes ekonomiska och juridiska bakgrund, samt för att bekräfta dess identitet.