Snabb och säker bakgrundskontroll för era behov

Vi hjälper dig som företag, förening eller privatperson att göra era bakgrundskontroller digitalt på ett snabbt & säkert sätt. Vi gör en juridisk kontroll av alla Sveriges domstolar som påvisar eventuella strafföreläggande och domar.

Gör en bra rekrytering nu

Beställ en Enskild Bakgrundskontroll eller registrera dig för något av våra månadsabonnemang
och börja plocka ut era bakgrundskontroller för säkrare rekryteringar redan idag. 

Enskild Bakgrundskontroll

249 kr

I detta köp ingår en bakgrundskontroll. Önskar du fler? Beställ ett av våra månadsabonnemang.

Företag

595 kr/mån

I medlemskapet ingår 10 bakgrundskontroller per månad (59,50 kr/per bakgrundskontroll).

Förening

475 kr/mån

I medlemskapet ingår 10 bakgrundskontroller per månad (47,50 kr/per bakgrundskontroll).

Varför bakgrundskontroll via Bakgrundskollen.se?

Snabb

Ni får svar på er bakgrundskontroll inom 2 timmar. Jämfört med exempelvis polisens belastningsregister som har handläggningstid på 2-3 veckor.

Säker

Ni får en total genomsökning hos samtliga svenska domstolar. Vi tar hänsyn till förekomst i rättsdokument som brottsmål, tvistemål och strafföreläggande. Finns det en dom så får ni tillgång till den.

Trygg

Er bakgrundskontroll levereras säkert på er inloggning på Bakgrundskollen.se. Detta för att skapa en sån trygg process som möjligt för er.

Hur det fungerar

Vi har gjort stegen från beställning till resultat så tryggt, säkert och smidigt som möjligt för er som kund.

Logga in

Skapa ett nytt konto eller logga in på ditt befintliga.

Beställning

Beställ en bakgrundskontroll genom att klicka på ”Beställ ny”. Ange personnummer på den du vill ha utdrag på. Som organisation, företag eller förening, behöver ni inte ha samtycke från personen innan bakgrundskontroll är gjord.

Bli notifierad

Du blir informerad via mail inom 2 timmar när bakgrundskontrollen är gjord och hittar den tryggt på ditt konto när du loggar in.

Se resultat

Se er bakgrundskontroll digitalt och få information om personen har ett register där hen blivit dömd. Du har även möjlighet att ladda ner er bakgrundskontroll. Det är dock rekommenderat att alltid läsa informationen digitalt för största säkerhet & minska att den eventuellt sprids på fel sätt.

Ni är i gott sällskap


”Vi är månadskunder hos Bakgrundskollen.se där vi plockar ut bakgrundskontroller löpande. Tidigare vid rekryteringar använde vi oss av polisens belastningsregister eller ingenting alls. Tack vare Bakgrundskollen.se får vi snabba utdrag och kan använda det vid varje rekryteringsprocess. Rekommenderar varmt Bakgrundskollen.se för företag som vill göra kontroller vid nyrekryteringar.”

– Kostas Psomas, VD Bygg och Städspecialisten i Stockholm AB

Beställ enskild bakgrundskontroll

 

Företag

Har du rätt underlag för att kunna fullborda din rekrytering? Gör Bakgrundskollen.se till en naturlig del i er rekryteringsprocess för att se till att ni snabbt och enkelt får rätt underlag på den person ni tänkt anställa. Genom att göra bakgrundskontroll via Bakgrundskollen.se slipper ni betala dyra kostnader eller vänta flera veckor från polisens belastningsregister.

Föreningar

I Idrottsföreningar där vuxna människor arbetar med barn bör en bakgrundskontroll genomföras varje år. Riksidrottsförbundet har själva framtagit en policy från och med 1 januari 2020 att detta skall genomföras. Gör en komplett bakgrundskontroll via Bakgrundskollen.se direkt på alla personer engagerade i er idrottsförening som arbetar med barn.

Privatperson

Allt fler arbetsgivare, hyresvärdar, föreningar osv har fått hårdare krav på att begära utdrag ur belastningsregistret på sökande. Har du fått direktiv om att ta fram en bakgrundskontroll eller liknande på dig själv? Istället för att vänta 2-3 veckor via polisen, så gör detta via Bakgrundskollen.se. Få svaret direkt som du kan skriva ut och visa upp för berörd person!

När kan jag göra en bakgrundskontroll?

Anledningen bakom att göra bakgrundskontroller kan vara väldigt olika. Men några av de vanligaste anledningarna är att du är ett företag som vill göra det i samband med en rekrytering. Vi har flertalet företag som använder bakgrundskollen.se som ett naturligt steg i sin checklista i rekryteringsprocessen.

En annan anledning som en bakgrundskontroll är nödvändig är för idrottsföreningar. De personerna som arbetar med barn/ungdomar bör kontrolleras med bakgrundskontroller årligen. Allt för att sträva mot en säker miljö för barn/ungdomar att utöva sina idrotter. Det blir också allt vanligare att man genomför bakgrundskontroller när man exempelvis skall hyra en bostad, eller gå med i en bostadsrättsförening.

Oavsett behovet bakom en bakgrundskontroll, så kan vi på bakgrundskollen.se hjälpa er att snabbt få uppdaterad information från Sveriges domstolar! 

Senaste nyheterna

 

Hur länge finns jag i belastningsregistret?

Det beror helt på vilket typ av straff som du […]

Läs mer…

Vad är belastningsregister?

Belastningsregistret även kallat brottsregistret eller polisregistret i folkmun är ett […]

Läs mer…

Belastningsregistret arbetsgivare

Det blir allt vanligare att arbetsgivare begär utdrag ur belastningsregistret […]

Läs mer…